Türkçe
Takip Et
Rehber
04-02-2022
0

Microsoft Store Nedir? Microsoft Store Ürün Key Kodu Nasıl Kullanılır?

Bir Microsoft hesabı, sadece tek bir oturum açarak Microsoft ürünleri ve hizmetlerine erişimi sağlar. Herhangi bir Windows 7 ya da Windows 8.1 bilgisayarından yeni bir Windows 10 ve Windows 11cihaza geçiyorsanız da uygulama ve de oyun almanın en iyi yolu, Microsoft Store kullanmaktır. Microsoft Store, her cihaz için tanıdıktır ve Adobe Reader gibi ücretsiz olan ve ücretli olan uygulamaları arama imkanı sağlayabilir. Ayrıca uygulamaların popülerliklerini ve derecelendirmelerini görüntülemek ve bunları cihaza indirmek de mümkün olur. ''microsoft store nedir?'' sorusunun en iyi cevabı bu şekilde verilebilir.

Microsoft Store Nedir? Microsoft Store Ürün Key Kodu Nasıl Kullanılır?

Microsoft Store Nedir? Microsoft Store Ürün Key Kodu Nasıl Kullanılır?

Microsoft Store Nedir? Microsoft Store Ürün Key Kodu Nasıl Kullanılır?

Bir Microsoft hesabı, sadece tek bir oturum açarak Microsoft ürünleri ve hizmetlerine erişimi sağlar. Herhangi bir Windows 7 ya da Windows 8.1 bilgisayarından yeni bir Windows 10 ve Windows 11 cihaza geçiyorsanız da uygulama ve de oyun almanın en iyi yolu, Microsoft Store kullanmaktır.

 

Microsoft Store Nedir?

Microsoft Store, her cihaz için tanıdıktır ve Adobe Reader gibi ücretsiz olan ve ücretli olan uygulamaları arama imkanı sağlayabilir. Ayrıca uygulamaların popülerliklerini ve derecelendirmelerini görüntülemek ve bunları cihaza indirmek de mümkün olur. ''microsoft store nedir?'' sorusunun en iyi cevabı bu şekilde verilebilir.

 

Microsoft Store Yükleme Nasıl Yapılır?

Microsoft Store kullanılarak bir uygulama yüklenildiğinde, indirilen bu uygulamayı istenilen cihazda kullanmak mümkün olur. Her zaman en son çıkmış olan özelliklere sahip olmak için indirilmiş olan uygulamalar da otomatik olarak güncel hale getirilir. Kullanıma başlayabilmek için uygulamaları ve oyunları nasıl indirmenin mümkün olduğu aşağıda açıklanmıştır.

 

Microsoft Store Yükleme Nasıl Yapılır?

Öncelikle, başlat düğmesine gidilir ve uygulamalar listesinden Başlat'ı Microsoft Store'dan seçilir. Daha sonra da Microsoft Store'da Uygulamalar ya da Oyunlar sekmesine gitmek gerekir. Herhangi bir kategori içinde daha fazlasını görebilmek için satırın sonunda bulunan Tümünü göster seçilir. İndirmek istenilen uygulamayı yahut oyunu ve ardından da Al'ı seçmek gerekir. Uygulamayı veya oyunu indirmeyi tamamlamak için ise, Microsoft hesabı ile oturum açmak lazımdır. Microsoft hesabınız olmayan kişilerin bu aşamada hesap açması gerekir.

 

Microsoft Ürünleri İçin Key Kodları:

Hem Microsoft'un hem de Xbox'un kartları aynı biçimde çalışır. Microsoft hesabında kullanım yapıldıktan sonra bakiyeyi online Microsoft Store'da, Windows'da ve Xbox'ta harcamak mümkün olur. En yeni ve güncel olan uygulamalar, oyunlar, filmler, TV programları ve de Surface, Xbox aksesuarları kolayca almak da mümkündür. Hediye kartları fiziksel olan, online olmayan Microsoft Store'larda şu anda kullanıma açık değildir. Şu anda mevcut olan hediye kartları ile bir Microsoft 365 satın alınamaz.

 

Microsoft Store Ürün Key Kodu Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir hediye kartı ya da key kullanmanın en basit yolu online bir şekilde kullanmaktır. Microsoft hesabı ile öncelikle oturum açmak şarttır sonra da 25 karakterden oluşan key girilir ve de ardından İleri seçeceği seçilir.

Kullanacak kişinin veya ailesinin birden fazla Microsoft hesabı varsa da hediye kartını yahut kodu uygulamak istenilen hesapta oturum açılmış olduğundan emin olunur. Bu para, bir Microsoft hesabından bir diğerine aktarılamaz ve bir para biriminden diğerinem de dönüştürülemez.

Önbellekte bulunan tüm diğer Microsoft hesabı bilgilerini temizlemek için ise, InPrivate tarayıcı oturumu açıp onu kullanarak Microsoft hesabında oturum açmayı denemek gerekir. Daha fazla bilgi için siteye göz atmak lazımdır. İstenirse de Microsoft Store’dan alınan bir kart veya kod, bir Windows 10 cihazında da kullanılabilir.

Bildirimi Düzenle

Bildirim Seçeneği